Lokalt samarbeid med fokus på natur, dyrevelferd og bærekraft

Vår lille eventyrhage på Skaiå samarbeider med lokale økologiske produsenter, og tilbyr smakfulle og de lekreste matretter du kan tenke deg. Nylig fikk regionrådet servert en imponerende lunsjrett da de besøkte Iveland. Vi har gjort et lite dypdykk i dette fagområde….

Delikatesse fra eventyrhagen - Klikk for stort bildeDelikatesse fra eventyrhagen Privat

Godt samarbeid gir de beste produktene:

Vår lille eventyrhage dyrker rene økologiske råvarer av beste kvalitet med fokus på kulturarv, smak og bærekraft. Hønene kommer fra den opprinnelige norske landehøna - en Jærhøns som er en vernet rase og som legger de beste eggene som brukes i bakevarer og ved servering. 
God og bærekraftig mat med høy kvalitet, god dyrevelferd og rene økologisk råvarer dyrket med kjærlighet for naturen og dyrene er viktig grunnlag for driften ved Vår lille eventyrhage. Drivkraften er å få frem de beste økologiske produktene i nært samarbeid med de dyktige økologiske medprodusentene med hjerte for natur, dyrevelferd og bærekraft. Resultatet blir mat som serveres med kjærlighet og kvalitet - en ren stolthet å kunne servere!

Debio - Kvalitetsstempel - Klikk for stort bildeDebio - Kvalitetsstempel

Månedens serveringssted:

Vår lille eventyrhage har en målsetting om å produsere og servere sine produkter på et meget høyt nivå. De ble nylig kåret til “Månedens serveringssted” av Debio og har mottatt serveringsmerke i gull. 
Månedenes serveringssted (Debio)

Høye krav:

En virksomhet som ønsker å benytte Debios merker ved økologisk servering må følge kravene i “Regler for bruk av Debio-merker i serveringer”. Vi nevner bl.a. følgende utvalgte punkter:

• Mottaksrutiner og rutiner for dokumentasjon av mottakskontroll
• Dokumentasjon og bruk av driftsmidler i planteproduksjonen (såfrø, ensilering etc.)
• Dokumentasjon og bruk av gjødsel
• Renhold av dyr og bruk av strø
• Fôringsrutiner og dokumentasjon av fôrmidler
• Oppdaterte sertifikater fra leverandører

For områdene foredling, import og omsetning må virksomheten kunne dokumentere:
• System for lagring og håndtering av økologiske varer
• Mottakskontroll - dokumentasjon for kontroll av produktenes økologimerking (kontrollinstans)

For område servering må man legge frem en driftsbeskrivelse og ha de beste rutiner for mottak, håndtering, lagring og merking/markedsføring av økologiske produkter samt innkjøpsdokumentasjon for økologiske varer og GMO-erklæringer.

Tre gode samarbeidspartnere:

Vår lille eventyrhage samarbeider nært med de tre lokale produsentene Låvebroa, Tjamsland Ysteri og Skåre Gård: 
Låvebroa er kjent for sin økologiske spekemat av gammel norsk spælsau - en sau som er kjent for sitt magert møre kjøtt med høy smak av vilt en sann delikatesse.
Tjamsland ysteri tilbyr økologiske oster av meget høy kvalitet. De har vunnet verdensmesterskap med sine oster laget på den beste melken av gammel urnorsk Nordlands fe og trønder fe.
Skåre Gård er kjent for sitt økologisk kjøtt av Skottsk høylandsfe - en gammel rase med sine røtter i den gamle nordiske uroksen; kjent for sitt marmorert kjøtt av ypperste kvalitet. 

Les mer om de lokale produsentene på deres facebook sider:

Låvebroa   Tjamsland ysteri   Skåre gård

Serverte regionrådet:

I september fikk altså regionrådet servert en uforglemmelig lunsj på Aktiviteten, basert på de beste lokale produktene fra disse fire produsentene.

Regionrådet fikk servering økologisk lunsj fra Vår lille eventyrhage og deres samarbeidspartnere - Klikk for stort bildeRegionrådet fikk servering økologisk lunsj fra Vår lille eventyrhage og deres samarbeidspartnere Region Kristiansand


Les mer om Vår lille eventyrhage på deres facebook sider.