Om kommunen

Velkommen til Iveland kommune!

Du finner Iveland kommune ca 45 minutter nord for Kristiansand. Innbyggertallet er i overkant av 1380 store og små.

Iveland kommune ligger i Agder og grenser til Vennesla kommune i sør, Evje & Hornnes kommune i nord og Birkenes kommune i øst. Kommunens areal er på 260 km2 og folketallet har nå passert 1375 innbyggere (all time high). Kommunen har spredt bosetting og tre mindre tettsteder; Birketveit, Vatnestrøm og Skaiå.
Kommuneadministrasjonen holder til på Birketveit, der vi også finner kirke, idrettshall og vårt nasjonale byggeprosjekt og landsby - Åkle.
I Iveland er det gode oppvekstvilkår. Vi har en skole på Birketveit med omlag 200 elever og barnehager på Skaiå og Vatnestrøm. Kommunen har allsidig kulturliv med blant annet hornorkester, skytterlag, idrettslag, kulturskole etc.

Iveland/Evje-området er internasjonalt kjent for sine store mineralrikdommer. Over 100 forskjellige mineraler er funnet her, til dels svært sjeldne. På Åkle, sentralt på Birketveit, vil du finne en av verdens flotteste mineral utstillinger ! 

Vi ligger sentralt plassert på Agder, med både storbyen Kristiansand og flyplassen Kjevik ca 45 minutters biltur unna. 

Vi ønsker gjerne flere innbyggere, og har lagt til rette med å tilby boligtilskudd. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon!

Hilsen
Jan André Myhren
Ordfører