Hvordan foregår en forhåndskonferanse?
På forhåndskonferansen kan du presentere dine planer og ideer for prosjektet, og kommunen kan gi deg viktig informasjon om regler, krav og prosesser som gjelder for det du vil gjøre. Dette kan hjelpe deg med å forstå hva som kreves for å få prosjektet ditt godkjent og hva du må tenke på før du sender inn søknaden din.
Forhåndskonferansen gir deg en sjanse til å stille spørsmål, få råd og klargjøre eventuelle bekymringer før du går videre med prosjektet ditt. Dette kan være en nyttig trinn for å sikre at du har alle detaljer på plass før du går i gang med den offisielle søknadsprosessen.
Vi kan ikke hjelpe med utforming av søknad, prosjektering/utforming av tiltaket og/eller si noe om utfall av en eventuell søknadsbehandling.
Det blir vanligvis satt av en time til en forhåndskonferanse.
Slik bestiller du en forhåndskonferanse:
Ønsker du å avholde en forhåndskonferanse med kommunen? Gjør følgende:
Send en skriftlig henvendelse til kommunen hvor du uttrykker ditt ønske om en forhåndskonferanse.
Inkluder følgende informasjon:
- Beskrivelse av hva du planlegger å bygge, inkludert kart, tegninger og skisser.
- Angistørrelsen på bygget, inkludert høyde, bredde og areal
- Formålet med bygget (hvordan det skal brukes)
- Oppgi om bygget trenger dispensasjon fra gjeldende regelverk og planer. Hvis ja, beskriv hvilke forhold som krever dispensasjon
- Plan for håndtering av vei-, vann- og kloakkløsninger
- Spørsmål du ønsker svar på under møtet
Du kan sende bestillingen via dette skjemaet, alternativt via e-post er pr post til Iveland kommune, Frikstadveien 20, 4724 Iveland.
Dette er første steg mot å få råd og veiledning fra kommunen før du sender inn en formell søknad. Ved å delta i en forhåndskonferanse kan du sikre at du har all nødvendig informasjon og veiledning for å komme godt i gang med prosjektet ditt.
Hva koster en forhåndskonferanse?
Pris for forhåndskonferanse finner du i kommunens gebyrregulativ.
Prisen er kr. 6.844,- inkl mva pr sesong uavhengig av lengde på vegstrekningen. Er det flere husstander langs veien som ønskes brøytet og strødd, må hver husstand/oppsitter betale avgiften.