Borgerlig vielse

I Iveland kommune kan du gifte deg borgerlig. Vi er tre personer som har denne fullmakten.

Før dere kan gifte dere:

Før dere kan gifte dere må dere søke om prøving av ekteskap. Det gjøres ved å fylle ut egenerklæring, forlovererklæring og attest på skatteetaten sin nettside.

Skatteetaten vurderer hvorvidt dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Hvis vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt mottar brudeparet en prøvingsattest. De som søker digitalt vil få tilsendt prøvingsattesten i Altinn. Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder etter utstedelsen. Hvis alle papirer er i orden, kan dere regne med at dere får prøvingsattesten innen 2-3 uker. Skatteetaten hastebehandler ikke søknader om prøvingsattest.

Dersom du har spørsmål, vil du helt sikkert finne svar på dette i Skatteetatens veileder - Veien til ekteskapet

Hvordan bestille vielse?

Det enkleste er å ta direkte kontakt med en av våre vigslere. Dersom du ikke vet hvem du ønsker å benytte kan du sende en e-post til Iveland kommune, så blir du kontaktet. 

Når og hvor foregår vielsene?

Iveland kommune tilbyr vigsler fortrinnsvis i normal arbeidstid mandag-fredag, men reglementet tilsier at vigslere kan vie rette ektefolk 7 dager i uka, hvor som helst. Det viktigste for oss er å stille opp for ekteparet slik av vigselen blir en fin opplevelse etter deres ønsker. 
Retningslinjer for kommunal vielse i Iveland kommune (PDF, 91 kB)

Hva koster det?

Det er gratis å gifte seg borgerlig. 

Hvem utfører vielsene?

Borgerlig vielse
Navn på vigsler Tittel Telefon
Jan André Myhren Ordfører 915 53 078
Linda Skripeland Varaordfører 902 55 780
Finn Terje Uberg Seniorrådgiver 901 17 842